Näytetään tulokset 1–40 / 105

 

Pyöräily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista, ja se sopii kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille. Se tarjoaa monia terveyshyötyjä, kuten paremman aerobisen kunnon, lihaskunnon kehittymisen ja painonhallinnan. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä ja edullista liikkumista.

Pyöräily

Keskisen kaupan pyöräily -osastolta löydät kattavan valikoiman pyöräilytarvikkeita sekä polkupyörän renkaita ja sisäkumeja ja myös kypärät ja varaosat on mukana  valikoimassa.

Pyöräily on yksi suosituimmista liikuntamuodoista, ja se sopii kaikenikäisille ja kuntoisille ihmisille. Se tarjoaa monia terveyshyötyjä, kuten paremman aerobisen kunnon, lihaskunnon kehittymisen ja painonhallinnan. Pyöräily on myös ympäristöystävällistä ja edullista liikkumista.

Vinkkejä turvalliseen ja nautinnolliseen polkupyöräilyyn

Ennen kuin hyppäät satulaan, on tärkeää varmistaa, että pyöräsi on kunnossa ja sopii sinun tarpeisiisi. Huolehdi, että renkaat ovat täydet, jarrut toimivat moitteettomasti ja säädä satulan korkeus oikeaksi. Muista myös käyttää asianmukaista suojavarustusta, kuten kypärää ja heijastinliiviä, jotta näyt ja pysyt turvassa liikenteessä.

Pyöräily voi olla mukavaa ja terveellistä, mutta se voi myös olla tehokasta ja aikaa säästävää liikennemuotoa. Tiedä, mitä liikennesääntöjä tulee noudattaa, ja muista aina pitää silmät auki sekä muille tielläliikkujille että mahdollisille esteille.

Mikä parasta, pyöräillessäsi voit nauttia ulkoilusta samalla kun pidät itsestäsi huolta.

Pyöräilyvarusteet

Ennen pyöräilyn aloittamista on tärkeää varmistaa, että sinulla on tarvittavat varusteet ja tilat. Tässä muutamia välttämättömiä pyöräilyvarusteita: kypärä, heijastinliivi tai -takki, valot eteen ja taakse, lukko, huoltotarvikkeet (esim. pumppu, varaosat), juomapullo ja teline, sekä tarvittaessa säädettävät peilit ja tavarateline. Lisäksi on hyvä tietää, missä lähelläsi on pyöräparkki, josta voit jättää pyöräsi turvallisesti.

Pyöräilykypärä

Pyöräilykypärä on pyöräilijän tärkeä suojavaruste. Kypärä suojaa pyöräilijän päätä onnettomuustilanteessa. Päävamma voi syntyä jo pyöräilijän kaatuessa. Sopivan kokoinen ja päähän hyvin istuva kypärä suojaa parhaiten.

Tieliikennelain (92§) mukaan polkupyöräilijän ja polkupyörän matkustajan on ajon aikana yleensä käytettävä suojakypärää. Kypärän käyttöä pyöräillessä pidetään tarpeellisena. Liikenneturva kysyi kesällä 2020 mielipiteitä kypärän käytöstä. Vain 13 prosenttia vastasi, että pyöräilykypärän käyttö on tarpeetonta ja että pyöräilykypärää tarvitsevat vain pikkulapset ja epävarmat pyöräilijät.

Liikenneturva tarkkailee pyöräilykypärän käyttöä joka vuosi eri puolilla Suomea. Pyöräilykypärän käyttö on vähitellen yleistynyt. Vuonna 2022 kypärää käytti 54 prosenttia pyöräilevistä. Eniten kypärää käytetään pääkaupunkiseudulla ja useimmin kypärä laitetaan lapsen päähän.

Kannustus pyöräilyyn

Pyöräily on hauska ja terveellinen tapa pitää itsestään huolta. Se tarjoaa lukemattomia etuja sekä fyysiselle että henkiselle hyvinvoinnille. Aloittelijan ei tarvitse olla huolissaan pyöräilyn vaikeudesta, sillä harjoitus tekee mestarin. Muista nauttia pyöräilystä ja ottaa se omaan tahtiisi. Pyöräily on hieno harrastus, joka voi muuttua elämäntavaksi. Joten tartu satulaan ja lähde pyöräilemään!

Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia joko verkkokauppaamme tai myymäläämme Tuuriin!

-20%
Alkuperäinen hinta oli: 4,95 €.Nykyinen hinta on: 3,95 €.