Näytetään tulokset 1–40 / 130

Tervetuloa Keskisen kaupan talvikalastus -osastolle. Talvisen kalastusseikkailun valmistelu on avain mukaansatempaavaan ja menestyksekkääseen kalastuskokemukseen. Kun kylmä talvi saapuu, ja järvet ja joet jäätyvät, kalastusmuotoja ja -tekniikoita on sovitettava vastaamaan talviolosuhteita.

Talvikalastus

Tervetuloa Keskisen kaupan talvikalastus -osastolle.

Talvisen kalastusseikkailun valmistelu on avain mukaansatempaavaan ja menestyksekkääseen kalastuskokemukseen. Kun kylmä talvi saapuu, ja järvet ja joet jäätyvät, kalastusmuotoja ja -tekniikoita on sovitettava vastaamaan talviolosuhteita.

Pilkkiminen on ehdottomasti suosituin talvikalastusmuoto. Eikä ihme, mikä olisi sen mukavampaa kuin istua kevätjäällä pilkillä auringon paistaessa. Harrastuksena pilkkiminen on edullinen ja siihen pääset helposti mukaan.

Talvi on päällä ja se tarkoittaa, että on aika valmistautua syvän talvikauteen pilkkimistä varten. Järvien jäätyminen tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea kalastuselämyksiä lumisissa maisemissa. On kuitenkin tärkeää varustautua oikein ja noudattaa turvallisuusohjeita ennen kuin astut ulos järven jäälle.

Talvikalastus varusteet

Lisäksi sinun tulee valita oikea pilkki- ja kalastusvälineet alueen kalalajien mukaan. Tähän tarkoitukseen valikoimasta löytyy erilaiset pilkkivavat sekä pystypilkit. Syvän talvikauden kalastukseen tarvitaan myös erikoisvarusteita, kuten jäänaskalia ja jääkairaa, jotta voit porata reikiä jäähän turvallisesti. Pilkkirepussa kulkeutuu mukana näppärästi pilkkikaiut, sohjokauhat ja vieherasiat, jotka tuovat lisämukavuutta pilkkimiseen. Muista myös ottaa mukaan asianmukainen pelastusliivi ja ensiapupakkaus. Pilkkirepun tai polttopuiden vetämiseen löytyy valikoimasta ahkiot. Jäällä liikkumiseen sen sijaan pilkkikelkka on kätevä kulkuväline. Muista myös suojautua auringolta käyttämällä aurinkovoidetta ja suojaavaa päähinettä. Mukavuuden vuoksi kannattaa varata mukaan istuin ja välipalaa.

Talvikalastuksen pointit – Pilkkiminen

Talvikalastus voi olla vaativaa ja vaarallista, joten turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Ensimmäinen askel on varmistaa, että olet asianmukaisesti pukeutunut. Alusvaatteet, lämpökerrokset ja tuulenpitävät ulkoiluvaatteet pitävät sinut lämpimänä ja mukavana kylmässä säässä. On myös tärkeää käyttää sopivia hanskoja, päähineitä ja jalkineita suojautuaksesi pakkaselta.

Toinen tärkeä turvallisuusnäkökohta on jään paksuuden tarkistaminen. Ennen kuin astut jäälle, varmista, että jää on tarpeeksi paksu kestääksesi sinun ja kalastusvälineesi painon. Käytä jäänpaksuusmittaria tai kysy paikallisilta kalastajilta ja viranomaisilta tietoa turvallisista jääolosuhteista.

Kolmanneksi, muista aina kalastaa ryhmässä. Jos jotain odottamatonta tapahtuu, on aina hyvä olla mukana muita kalastajia, jotka voivat tarvittaessa auttaa sinua. Lisäksi muista ilmoittaa jollekin läheiselle, missä aiot kalastaa ja milloin odotat palaavasi.

Oikean talvikalastus paikan valinta talvella

Talvikalastukseen on olemassa useita erilaisia tekniikoita, jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan hyviä tuloksia. Yksi suosituimmista tekniikoista on jigikalastus. Jigi on pieni paino, joka on kiinnitetty siimaan. Jigikalastuksessa jigiä liikutellaan ylös ja alas, jäljitellen saaliin liikettä ja houkutellen kaloja.

Toinen tehokas tekniikka on pilkkiminen. Pilkkimisessä kalastaja poraa reiän jäähän ja pudottaa syötin veteen. Syöttinä voi olla esimerkiksi mato, toukka tai pieni kalastusliha. Pilkkiminen vaatii kärsivällisyyttä, mutta se on erittäin tehokas tapa saada saalista talvella.

Tilaa talvikalastustarvikkeet sujuvasti verkosta tai myymälästä.

Verkkokaupassamme saat tilaamillesi tarvikkeille varman ja nopean toimituksen ja pääset tutustumaan tuotteiden tarkkoihin ominaisuuksiin kätevästi kutakin tuotekuvaa napauttamalla.

Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia joko verkkokauppaamme tai myymäläämme Tuuriin!