Näytetään kaikki 27 tulosta

Linnut ja riista

Linnut ja riista

Keskisen kaupan linnut ja riista valikoimasta löydät tuotteita pääasiassa sisä -ja ulkolinnuille.

Keskisen kaupan valikoimasta löydät laajan valikoiman linnun ruokia, jotka on suunniteltu vastaamaan erityisen hyvin Pohjolan lintujen haastaviin talviolosuhteisiin ja korkeaan energiantarpeeseen. Markkinoiden korkein rasvapitoisuus takaa korkean energiapitoisuuden ja ruoka on hyvin sulavaa. Kaikki kotimaiset talvilintu ja Tintin rasvasiemenseokset ovat lämpökäsiteltyjä ja siten puhtaita ja turvallisia käyttää ilman salmonellariskiä.

Kuinka lintuja ruokitaan oikein ja innostamaan niitä vierailulle

On tärkeää löytää sopiva paikka lintujen ruokintapaikalle. Sijoita ruokintapaikka lähelle pensaita tai puita, jotta linnut voivat piiloutua mahdollisia petoja vastaan. Tarjoa monipuolinen ruokavalikoima, joka koostuu erilaisista siemenistä, pähkinöistä ja maapähkinävoista. Rikasta ruokintapaikka myös marjoilla ja hedelmillä houkutellaksesi erilaisia lintulajeja.

Älä kuitenkaan unohda vettä! Vesisäiliö ruokintapaikan läheisyydessä tarjoaa lintuja myös juomaveden. Pidä huoli, että ruokintapaikka pysyy puhtaana ja terveellisenä. Puhdista ruokinta-alusta säännöllisesti ja poista pilaantuneet tai homehtuneet ruoat.

Oikeanlainen ruokinta houkuttelee kauniita lintuja puutarhaasi ja tarjoaa niille ravintoa sekä juomavettä.

Lintujen ruokintalaatikoiden tyypit

On olemassa monia erilaisia lintujen ruokintalaatikoita, joista voit valita. Perinteiset siemenlaatikot ovat yleisimpiä ja tarjoavat siemeniä linnuille. Putkimaiset ruokintalaatikot ovat hyviä pienille linnuille, kuten tiaisille ja varpusille.

Oikean linturuoan valitseminen

Eri lintulajeilla on erilaiset ravintotarpeet, joten on tärkeää tarjota monipuolinen ruokavalio. Siemenet, pähkinät ja maapähkinävoi ovat suosittuja vaihtoehtoja, mutta voit myös rikastaa ruokintapaikkaa marjoilla ja hedelmillä houkutellaksesi erilaisia lintuja. Varmista, että ruoka on tuoretta ja hyvälaatuista, ja vältä ruokkimasta lintuja homeisella tai pilaantuneella ruoalla.

Pihapiirisi linnut kiittävät, kun tarjoilet talven varalle auringonkukansiemeniä, talipalloja tai kauralyhteitä.

Linnut ja ruokinta-automaatit

Lintulaudan tai ruokinta-automaatin voi nostaa tolpan nokkaan tai ripustaa oksaan. On hyvä muistaa että ruokkijan on päästävä vaivatta lisäämään herkkuja lintulaudalle. Jos ruokintapaikalla käy kova vilske, ruokaa voi tarjota useammasta automaatista, jotta lintujen energia ei hupenisi nahisteluun ruuasta ja samalla saadaan lisättyä lajistoa pihapiirissä.

Lintuystävällisen ympäristön luominen

Lintujen houkuttelemiseksi puutarhaasi on tärkeää luoda lintuystävällinen ympäristö. Istuta pensaita, puita ja kukkia, jotka tarjoavat linnuille suojaa ja ruokaa. Tarjoa myös pesäpönttöjä, jotta linnut voivat rakentaa pesiä ja lisääntyä alueellasi. Vältä kemikaalien käyttöä puutarhassasi, koska ne voivat olla haitallisia linnuille.

Lintulaudat tekee pihastasi viihtyisän linnuille

Linnunlaulu omalla pihalla on varma kesän merkki. Lintulaudan avulla voit tehdä pihastasi vielä viihtyisämmän usealle eri lintulajille. Lintulauta onkin jokaisen mökkipihan vakiovaruste. Asenna ensi kesänä lintulauta myös rivitalon pihapiiriin tai omakotitalon puutarhaan ja jää odottamaan puutarhan uusia asukkaita. Valitse  malli sen mukaan, minkälaisia lintuja toivot pihallasi asustelevan.

Tilaa tuotteet sujuvasti verkosta tai myymälästä.

Verkkokaupassamme saat tilaamillesi tuotteille varman ja nopean toimituksen ja pääset tutustumaan tuotteiden tarkkoihin ominaisuuksiin kätevästi kutakin tuotekuvaa napauttamalla.
Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia joko verkkokauppaamme tai myymäläämme!