Näytetään kaikki 22 tulosta

Pieneläimet

Pieneläimet

Pieneläimet

Lemmikkieläin on ihmisen paras ystävä ja perheenjäsen, joka ansaitsee hyvän hoidon ja huolenpidon. Monesta suomalaiskodista löytyy kanit, jyrsijät, linnut ja akvaariokalat, jotka ovat yleisiä kotieläimiä. Lemmikkiä hankkiessa uutta perheenjäsentä odotellessa valmisteluihin kannattaa perehtyä huolella. Eläintarvikeostoksilla kannattaa ottaa huomioon se, että tulee hankkineeksi kaikki asianmukaiset lemmikkien tarvikkeet ennen uuden lemmikin kotiutumista.

Keskisen kaupalta löydät tältä osastolta jyrsijän ruoat ja tarvikkeet.

Hamsterin ruoka

Hamsterit ovat sekasyöjiä, joten ne tarvitsevat ruokavalioonsa sekä eläin- että kasvikunnan tuotteita. Pääasiallinen lemmikkihamsterin ravinnonlähde on korkealaatuinen sekoitus siemeniä, jota täydennetään sopivilla annoksilla kasviksia, yrttejä, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä sekä kanamunaa tai lihaa. Hamsterille voi kesäaikaan kerätä myös pieniä hyönteisiä, voikukkaa, apilaa ynnä muita villiyrttejä tai kasvimaan tuoretta satoa, kuten salaatinlehtiä. Kuivaa heinää hamsterit eivät syö.

Hamsterin ruokavalioon eivät kuulu runsaasti maustetut tai suolaiset ruoat. Eivät myöskään sipulit, makeiset, suklaa, sitrushedelmät tai huonekasvit. Vääränlainen ruokavalio heikentää hamsterin terveyttä ja voi lyhentää sen elinikää.

Marsun ruoka

Marsujen pääasiallinen ravinto on heinä. Heinää tulisi olla tarjolla jatkuvasti, ilman rajoitetta. Tämän lisäksi se tarvitsee vettä ja lisättyä c-vitamiinia. Marsulle on kuitenkin hyvä antaa ruokavalion täydennykseksi hieman tuoreita vihanneksia sekä siemenseoksia tai ravintopellettejä. Kesäaikaan marsuille voi kerätä voikukanlehtiä, ruohoa, apilaa tai muita villiyrttejä.

Marsuille ei saa antaa ihmisten herkkuja, pakastettua tai kypsennettyä ruokaa. Kiellettyjä ovat myös peruna, sipulit, munakoiso, kaali ja sitrushedelmät. Myöskään mitään eläinkunnasta peräisin olevaa, kuten maitotuotteita, kananmunaa tai lihaa ei saa antaa marsuille.

Kanin ruoka

Kani ei ole jyrsijä vaan jäniseläin. Myös kanin pääasiallinen ravinnon lähde on kuiva heinä. Sitä on aina oltava rajoittamatta saatavilla, kuten myös tuoretta vettä. Lisänä voi tarjota rodulle sopivaa pellettiruokaa.

Pieneläintuotteet kätevästi verkosta tai myymälästä.

Verkkokaupassamme saat tilaamillesi tarvikkeille varman ja nopean toimituksen ja pääset tutustumaan tuotteiden tarkkoihin ominaisuuksiin kätevästi kutakin tuotekuvaa napauttamalla.

Tervetuloa tekemään edullisia ostoksia joko verkkokauppaamme tai myymäläämme Tuuriin!