Näytetään kaikki 10 tulosta

Kirveet

Kirveet

Keskisen Kaupasta löydät kirveet jokaiseen käyttötarkoitukseen.

Kirves on monipuolinen työkalu, jonka avulla sujuvat niin kotipihan raivaustyöt, puunhakkuu kuin polttopuiden pilkkominen kotisaunaan tai kesämökille. Kirvestä valitessa on tärkeää valita se omien käyttötarpeiden mukaan. Yleismallinen kirves taipuu mainiosti monenlaisiin puutöihin, halon hakkuuseen ja jopa rakennusprojekteihin. Muotoilultaan vankempi ja jämäkämpi halkaisukirves puolestaan on erinomainen valinta suurempien puiden pilkkomiseen, sillä halkaisukirves päihittää helposti kookkaammankin puutavaran.

Retkikirves mukana matkassa

Näppärän kokoinen retkikirves mahtuu vaikka reppuun ja sopii esimerkiksi nuotiopuiden pilkkomiseen tai telttakeppien veistelyyn. Kirveen hamarapuoli toimii kätevästi vasarana. Myös retkikirveitä on saatavana eri kokoja ja malleja ja kirves kannattaa valita käyttäjänsä mukaan.

Vesuri täydentää hyvin pihan ja puutarhan hoidossa tarvittavien työkalujen kotivaran. Puun korjuussa hyödyllinen työkalu on pokara, jonka avulla voidaan nostaa ja siirtää puiden runkoja.

Valitse omaan kokoosi sopiva kirves

Kirveen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota kirveen kokoon ja painoon. Selvitä kirveen sopiva pituus ottamalla kiinni terän alta ja viemällä varsi kohti kainaloa. Jos varsi ylettää kainaloon, mutta ei sen pidemmälle, kirves on sopivan pituinen. Kirves ei myöskään saa olla liian painava, vaan sen tulisi olla tarpeeksi kevyt nostettavaksi yhdellä kädellä. Liian painavan kirveen kanssa työskentely on hankalaa ja painava kirves tekee työstä tarpeettoman raskasta.

Muista turvallisuus

Varmista halonhakkuussa turvallinen lyöntiasento ja lyöntitekniikka ennen kuin ryhdyt työhön. Asetu sopivalle etäisyydelle halkaistavasta pöllistä ja tarkista, että jalkasi osoittavat samaan suuntaan kirveen lyöntisuunnan kanssa. Nappaa kirves tukevasti käteen ja muista, että vahvempi käsi tulisi sijoittaa alas kirveen varrelle ja heikompi käsi ylemmäs. Jotta saisit lyöntiin tarpeeksi voimaa, aloita lyönti aina kello kymmenestä. Muista myös mm. suojalasit ja muut huomio työasut turvallisuuteen liittyvät tarvikkeet.

Meiltä löydät oikean kokoisen kirveen pieniin ja suuriin halkotalkoisiin, kuten myös mukana kulkevan retkikirveen, joka sopii erinomaisesti veistelyyn ja nuotion tekoon.

Tutustu valikoimaan verkkokaupassa ja myymälässä.