Näytetään tulokset 1–40 / 76

Työkonetarvikkeet

Tervetuloa Keskisen Kaupan työkonetarvikkeet -osastolle.

Erilaiset työkonetarvikkeet ovat huomattavan tarpeellisia apuvälineitä työkoneilla työskenteleville. Työkonetarvikkeiden maailma sisältää mittavissa määrin erilaisia tykötarpeita vaihteleviin käyttötarpeisiin. Työkonetarvikkeet voidaan karkeasti jakaa kaikille työkoneita käyttäville välttämättömiin tarvikkeisiin sekä varusteisiin, jotka ovat tarpeellisia ainoastaan tietyissä työtehtävissä.

Esimerkiksi nivelakseli on ehdoton varuste traktorin ja siihen kytkettävän työkoneen väliin liitettäväksi. Joustava nivelakseli muodostaa nivelletyn liitoksen traktorin ja työkoneen välille ja mahdollistaa työkoneen sujuvamman käytön ja liikkuvuuden esimerkiksi käännöksissä. Nivelakselia käytetään traktorin ja muun muassa perävaunujen, lumilinkojen, hakkureiden ja turvekoneiden välisiin liitoksiin. Nivelakselia valitessa on tärkeää kiinnittää huomiota akselille määritettyyn enimmäistehonsiirtoon.

Toisena esimerkkinä tehtäväkohtaisista työkonetarvikkeista mainittakoon työntövarsi, joka on sekin yleinen liitäntäosa traktorin ja työkoneen välillä yhdessä kahden vetovarren kanssa. Työntövarsi muodostaa yhdessä vetovarsien kanssa kolmipisteisen nostolaitteen, joka näyttää muodoltaan traktorin takaa katsottuna tasakylkiseltä kolmiolta. Työntövarsi sijoitetaan nostovarsien yläpuolelle ja sen tehtävänä on kontrolloida traktoriin liitetyn työkoneen traktorin suuntaista kallistuskulmaa.

Vinssit ja vaijerit

Nostamisen tarve voi olla haastavaa, mutta oikeanlaisilla vinssilaitteilla ja vaijereilla se voidaan tehdä helpoksi ja tehokkaaksi. Vinssit tarjoavat voimaa ja hallintaa painavien kuormien siirtämiseen sujuvasti ja turvallisesti. Nostovoimaa tuottava laite yhdistettynä kestäviin ja luotettaviin vaijereihin tarjoaa ratkaisun monenlaisiin nostotarpeisiin. Olipa kyse sitten ammattimaisista nostotöistä, maataloudesta tai harrastekäytöstä, oikean vinssin valinta on avain tehokkaaseen ja turvalliseen kuorman vetämiseen tai nostamiseen.

Heijastimet ja varoituskolmiot ovat olennaisia osia jokaisen työkone harjoittajan työkalupakissa. Ne takaavat näkyvyytesi ja varoittavat muita tielläliikkujia, erityisesti pimeällä tai huonossa säässä. Työkoneidesi turvavarusteiden tulee olla laadukkaita ja luotettavia. Siksi on tärkeää valita oikeanlaiset heijastimet ja varoituskolmiot.

Sekä lukuisia määriä rasvanippoja, sokkia ja O-rengas valikoimaa.