Näytetään kaikki 8 tulosta

Polttomoottorityökalut

Polttomoottorityökalut

Polttomoottorityökalut

Polttomoottori on moottori, jossa polttoaineen polttamisesta saatava energia muutetaan mekaaniseksi liikkeeksi. Polttomoottoreita ovat mäntämoottorit ja kaasuturbiinit.

Keskisen kaupalla on valikoimassa aggregaatit, hallilämmittimet, moottorisahat ja ruohonleikkurit.

Aggregaatit monenlaiseen käyttöön

Aggregaatti toimii polttomoottorin ja generaattorin avulla. Ensin polttomoottori tuottaa mekaanista energiaa polttamalla joko bensiiniä tai dieseliä, minkä jälkeen generaattori muuttaa aggregaatin männän tuottaman mekaanisen energian sähköksi. Jos aggregaatti kytketään omakotitalon sähköverkkoon, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Aggregaatin toiminta

Laadukas aggregaatti saattaa olla tarpeellinen hankinta, jos sähköä tarvitaan jossakin, missä suoraa yhteyttä sähköverkkoon ei ole saatavilla. Aggregaatti on myös hyvä hankinta sähkökatkojen varalle, esimerkiksi jos pakasteet täytyy pitää kylmänä.

Aggregaatin yksi tärkeimmistä osista on polttomoottori, joka toimii bensiinin tai dieselin voimalla. Polttomoottori tuottaa mekaanista energiaa, kun moottorin mäntä liikkuu edestakaisin polttomoottorin sylinterissä. Moottorin akseli muuntaa männän edestakaisen liikkeen pyöriväksi, jolloin akseli pyörittää aggregaatin generaattoria. Generaattori muuttaa liikkeen sähköksi, tarkemmin sanottuna vaihtovirraksi.

Joissakin aggregaateissa on muuntaja, joka muuntaa vaihtovirran tasavirraksi, ei kuitenkaan kaikissa. Yleensä aggregaatin tuottama sähkö on siis vaihtovirtaa, samanlaista sähköä, mitä tavallisesta töpselistä tulee. Aggregaatista riippuen, laitteessa voi kuitenkin olla 1-vaihe, 2-vaihe tai 3-vaihepistoke.

Aggregaatti voidaan käynnistää joko käsin tai sähköstartin avulla. Sähköstartti voi olla kätevä, jos et halua riuhtoa laitetta käyntiin vaikeissa oloissa, esimerkiksi kovalla pakkasella. Kylmä ilma saattaa tehdä käynnistämisestä vaikeaa, jolloin sähköstartti on erinomainen apu. Jos aggregaatti halutaan vaikkapa kesämökille virtalähteeksi, niin pelkkä käsistartti saattaa olla riittävä.