MÄNTYPUUN TERVA 1L

9,95 

(0.83€/)

MÄNTYPUUN TERVA 1L

Saatavuus: 12 varastossa

EAN: 4741112811738 Tuotetunnus (SKU): TERVA1 Osasto: Tuotemerkki:

MÄNTYPUUN TERVA 1L

Veneiden ja muiden puutuotteiden, puurakenteiden suojaamiseen vettymistä ja pilaantumista vastaan. Mäntyterva on tummanruskea, viskoosinen orgaaninen neste, joka valmistetaan suurta pihkamäärää sisältävistä mäntykannoista ja puurunkojen alaosista.

KÄYTTÖKOHTEET
Mäntyterva soveltuu veneiden, venesiltojen, satamalaitureiden, puutalojen, päre-, lautakattojen ja rakennusten seinien, köysien ja höyläämättä puupintojen tervaamiseen sekä tervaöljyjen, tervamaalien valmistamiseen.

KÄYTTÖ
Terva suositellaan lämmittää korkeintaan +60°C:een ennen käyttöä. Terva sivelletään puhtaan, kuivaan puupintaan ohuina kerroksina ja annetaan imeytyä kunnes pinta on kosketuskuiva. Tarvittaessa sivelletään uusi kerros. Mäntytervan ohentamiseen käytetään mäntytärpättiä. Mäntytärpätin lisääminen parantaa mäntyöljyn imeytymistä puuhun. Käsittelyn aikana suositeltava ilman lämpötila on yli +5°C ja ilman kosteus – enintään 80%.

RIITTOISUUS
Sahattu puutavara – 2-3 m2/l; höylätty puutavara – 3-5 m2/l.

KUIVUMISAIKA
Mäntyterva ei kuivu, vaan imeytyy puuhun, jonka jälkeen puupinta tuntuu kuivalta.

TYÖVÄLINEIDEN PUHDISTUS
Mäntytärpätti.

SISÄLTÄÄ
Mäntytervaa.

KÄYTTÖTURVALLISUUS
Terveydelle haitallista hengitettynä, joutuessaan iholle ja nieltynä. Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. Varottava kemikaalin joutumista iholle. Käytettävä sopivaa suojavaatetusta ja suojakäsineitä. Huolehdittava hyvästä ilmanvaihdosta. Jos kemikaalia on nielty, ei saa oksennuttaa: hakeuduttava välittömästi lääkärin hoitoon ja näytettävä tämä pakkaus tai etiketti.

YMPÄRISTÖNSUOJELU
Ei saa sattua viemäriin eikä maaperään. Kemikaali puhdistettava pinnoilta käyttäen hiekkaa tai tehokkaasti imevää materiaalia. Tyhjä, kuiva pakkaus on toimitettava pakkausten vastaanottopaikkaan.

  • SÄILYTETTÄVÄ LASTEN ULOTTUMATTOMISSA!
  • HAITALLINEN!